Adressenboek

Niet Gevonden Wat U Zocht?
Bel 1838 (90cpm) en Onze Helpdeskmedewerkers Helpen U het Telefoonnummer Vinden!

Een adressenboek hield men vroeger bij in een zogenaamde “klapper” thuis en vaak in de buurt van de (vaste) telefoon. Het ging dan om adressen van familie en vrienden, de huisarts of de sportvereniging.

Voor adressen van bedrijven werd vaak de Gouden Gids gebruikt, of de telefoongids. Al was dat natuurlijk niet op alfabetische volgorde gerangschikt. Een adressenboek zoals wij die later kenden was meer een stratenboek, zoals die jaar in jaar uit wordt uitgegeven door de uitgever Falk.

Ook de ANWB heeft in het verleden een wegenboek uitgegeven, maar dit boek ging weer meer over de snelwegen, dan over straten en/of adressen.

Een online adressenboek was er nog niet en dit is eigenlijk wel een beetje vreemd, want het zou best interessant en informatief kunnen zijn als er bijvoorbeeld op woonplaats gerangschikt een alfabetische lijst met straatnamen en huisnummers zou zijn. Als is het maar puur voor het vermaak, bijvoorbeeld om te kijken hoevaak een bepaald adres er in Nederland voorkomt en in welke plaatsen allemaal.

In tegenstelling tot hoe weinig er online te vinden is over adressen zoveel websites zijn er waarbij je online op telefoonnummers kan zoeken. Met de recente strengere eisen van de EU met betrekking tot de privacy zal het er zeker niet makkelijker op worden om deze informatie online aan te bieden.

Bel Nu